7de specialisatiejaar sport -en fitnessbegeleider biedt nieuwe opleiding aan

Vanaf het schooljaar 2018-2019 bieden wij de opleiding Physical Trainer aan in het 7de specialisatiejaar Sportclub-  en fitnessbegeleider en dit in samenwerking met de Physical Coaching Academy.

De opleiding ‘Physical Trainer’ is bestemd voor iedereen die fundamentele kennis wil opdoen om werkzaam te zijn in de fitness- en gezondheidssector.

Indien je geslaagd bent voor deze opleiding , kan je je als Fitness Instructor ( EQF level 3 ) registreren bij EREPS ( European Register of Exercise Professionals) . De registratie in het EREPS staat garant voor kwaliteit en professionaliteit en opent vele deuren in de sportsector.

EREPS wordt ook erkend door Europe Active, de Europese overkoepelende organisatie in sport en gezondheid.

Deze opleiding is verplicht voor iedereen die niet over de noodzakelijke voorwaarden ( diploma kinesitherapie /  Lichamelijke opvoeding …)  beschikt om rechtstreeks de NASMTM Personal Trainer opleiding te volgen.

Vragen ??? Interesse ? Maak dan een afspraak met dhr Jan Ardriaens , leerkracht SPT.

  • 12 juni 2019
Yani ringen

Yani de Neef Belgisch kampioen turnen

Hij kwam, hij zag, hij overwon! Aan het begin van de maand (2/6/19) wist turner Yani de Neef de eerste plaats te bemachtigen op het Belgisch Kampioenschap.
Ks voetbal
  • 25 februari 2019

Sportschool Hasselt vs. Lommel

Onze derde graad keuzesport voetbal speelde naar jaarlijkse gewoonte tegen het Limburgs Centrum voor Sportopleiding uit Lommel. Na een stevige partij voetbal op het scherpst van de snede trok Hasselt met 2-1 aan het langste eind. Doelpunten werden gescoord door Vannueten Wout en Rouwet Mike.
affiche
  • 27 maart 2018

GO! Next Sportschool Hasselt werkt mee met Inseason/ Offseason

Dominique Perissi ( trainer A wielrennen ) en Jan Adriaens( trainer A personal trainer ) , leerkrachten van onze Sportschool, werken mee aan de ‘Coaching Day ‘  van Inseason/offseason. Dit is een project  van  LBBF (Limburg Basketball Foundation). D.
langlaufen4
  • 17 januari 2017

1ste graad gaat langlaufen

Voor de week van 16 januari werd er sneeuw en vrieskou voorspeld. Het perfecte moment om een dagje Langlaufen in te plannen. Dinsdag 17 januari trokken alle leerlingen van de eerste graad richting Elsenborn om daar een ontzettende leuke en sportieve dag in de sneeuw te beleven.
Timo Kielich
  • 28 januari 2019

Timo Kielich wordt na lange solo-rit verdiend Belgisch Kampioen In Kruibeke

Timo Kielich wordt na lange solo-rit verdiend Belgisch Kampioen In Kruibeke.
De volledige school in pyjama
  • 23 maart 2018

Leerlingenraad steunt BEDNET!

Op vrijdag 9 maart werd het schoolregelement eventjes aagepast zodat alle leerlingen en leerkrachten in pyjama naar school konden komen. Op die manier wou de leerlingenraad de actie van BEDNET ondersteunen. Een TOP-initiatief!
Anick Seys
  • 16 januari 2017

Annick Seys op bezoek bij 6LO

Leerlingen van 6 LO en sport kregen het bezoek van een ondernemer in de klas. Annick Seys , oprichter van Allegre, kwam de leerlingen uitleg geven wat het voor haar betekent om ondernemer te zijn.
Thomas Pieters en Thomas Dedry
  • 28 januari 2019

Oud-leerlingen worden wereldkampioen Golf

Thomas Pieters en Thomas Dedry , beiden oud-leerlingen van Sportschool Hasselt, kroonden zich tot wereldkampioen in het landenkampioenschap Word Cup of Golf. Ze haalden het met 3 slagen voorsprong op Australië en Mexico. 
Schoolploeg handbal
  • 15 maart 2018

Keuzesport handbal gaat naar Qatar!

KA2 Hasselt beleeft een fantastisch WK handbal voor scholen in Qatar!  
  • 30 november 2016

Kyle Vangronsveld wordt 17, debuteert én scoort meteen

Kyle Vangronsveld wordt 17, debuteert én scoort meteen